Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті активісти допомагають правоохоронцям боротись зі стихійною торгівлею

На Закарпатті активісти допомагають правоохоронцям боротись зі стихійною торгівлею

На Закарпатті активісти допомагають правоохоронцям боротись зі стихійною торгівлею
ВІДЕО ДНЯ

Торгівля "з тротуару" є нелегальною. До того ж псує обличчя туристичних міст Закарпаття і несе загрозу здоров’ю покупців. Із цим явищем постійно борються правоохоронці, а допомагають їм у цій нелегкій боротьбі місцеві активісти.

У невеликому закарпатському Хусті, до прикладу, рейди проти вуличної торгівлі проводять регулярно. З метою хоч трохи приблизити місто Хуст до європейського взірця, близько місяця тому хустські активісти, серед яких були місцеві художники, співаки та просто небайдужі містяни, разом із представниками місцевої влади та поліцією, провели рейд проти стихійної торгівлі на головних вулицях міста.

Реклама

Основною метою, яку ставили перед собою молоді люди, було донести інформацію до продавців та покупців товарів на «стихійних ринках» про незаконність такого роду діяльності. А також попередити самих покупців про небезпечність вживання таких продуктів.

Вулична торгівля псує імідж міста перед гостями та туристами. Адже, як розповів нам один із місцевих активістів, пан Ростислав, йому часто буває соромно перед своїми знайомими та друзями, які приїжджають до нього в гості з-за кордону, коли він прогулюється разом з ними по центру міста.

Реклама

Торговцям вже далеко не вперше пропонували перейти торгувати на ринки, на яких, як запевнили представники адміністрацій, на них чекає близько сотні облаштованих безкоштовних місць! Але торговці вперто не хочуть іти зі своїх «пригрітих» точок. І коли поліцейські проводять рейд, вони блискавично згортаються і так само миттєво повертаються на місце, коли представники закону йдуть геть.

Чи принесли свої плоди спільні рейди за участі поліцейських та громадських активістів, прес-служба поліції вирішила перевірити, навідавшись до Хуста. Ми пройшлися тими ж провулками, що й активісти минулого місяця. Якщо порівняти фото місячної давнини з сьогоднішніми – різниця є, але, на жаль, не дуже суттєва.

«Важко боротися з цим явищем, – констатує начальник Хустської поліції, підполковник Володимир Михайлович Щадей, – здебільшого там торгують люди похилого віку, пенсіонери, яким важко роз’яснити чому не можна на тому чи іншому місці торгувати, і чому це небезпечно для здоров’я людей. Можливо, на це піде не один місяць або й рік. Але ми працюємо кожного дня над цим питанням».

Реклама

Володимир Щадей також повідомив, що поліцейськими складено десятки адмінпротоколів як за несанкціоновану торгівлю "з тротуарів", так і занезаконні валютні операції (валютників). І в декількох випадках суд уже оштрафував торговців, а у валютників вилучив чималу кількість грошей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно