Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівця, який вбив свою дружину молотком, помістили у психлікарню

Мукачівця, який вбив свою дружину молотком, помістили у психлікарню

24 грудня 2015 року до Мукачівського міськрайонного суду від Прокуратури міста Мукачева надійшли матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Ціцей М.О., 1956 року народження, мешканця м. Мукачево.

ВІДЕО ДНЯ

16 жовтня 2015 року в м. Мукачево по вулиці І.Франка-бічна Ціцей М.О. під час сварки з дружиною Ціцей М.Г. умисно наніс декілька ударів кухонним молотком для відбивання м’яса в голову потерпілої, в результаті чого спричинив тяжкі тілесні ушкодження, що підтверджено висновком експерта, від яких остання померла, – повідомляє прес-служба Мукачівського міськрайонного суду.

У ході досудового розслідування було проведено судово-психіатричну експертизу та висновком експерта встановлено, що Ціцей М.О. страждає шизоафективним розладом депресивного типу, що, як наслідок, унеможливлювало керування його діями та розуміння значення наслідків скоєного.

Реклама

У судовому засіданні прокурор довів факт вчинення Ціцей М.О. кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, тобто вбивство – умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, та враховуючи висновок експерта просив задоволити подане ним клопотання та застосувати до Ціцей М.О. примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Відповідно до ч.2 ст.19 КК України не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка під час вчинення суспільно небезпечного діяння, перебувала в стані неосудності, тобто не могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними внаслідок хронічного психічного захворювання, тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки. До такої особи за рішенням суду можуть бути застосовані примусові заходи медичного характеру.

Реклама

4 січня 2016 року суд виніс ухвалу, якою застосовує відносно Ціцей М.О. примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом. Запобіжний захід, обраний Ціцей М.О., а саме тримання під вартою, змінено на поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку (Обласна психіатрична лікарня в м. Берегово).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно