Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Мукачівщині засуджено мешканця Чинадієва, який перешкоджав роботі журналіста каналу "НТН"

На Мукачівщині засуджено мешканця Чинадієва, який перешкоджав роботі журналіста каналу "НТН"

На Мукачівщині засуджено мешканця Чинадієва, який перешкоджав роботі журналіста каналу "НТН"

У червні 2015 року сталася стрілянина в одному з барів у селищі Чинадієво Мукачівського району. Власник бару на грунті ревнощів вихопив пістолет і став стріляти у свого суперника. На щастя, потерпілий залишився живим.

ВІДЕО ДНЯ

За даним фактом міліція розпочала кримінальне провадження, а сама історія набула розголосу. 5 червня в Чинадієво прибула знімальна група столичного телеканалу "НТН", аби зняти сюжет про нічну стрілянину в барі, – зазначає відділ комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Журналіст Євген Соломін із телеоператором вели зйомки на вулиці, коли раптом зявився власник бару. Це і був згаданий нічний «стрілок».

Реклама

Молодику та його дружині не сподобалося, що журналісти ведуть зйомку. Чоловік став погрожувати фізичною розправою, а далі пошкодив телекамеру. Не сподобалися йому і луганські (серії ВВ) номери на автомобілі Євгена Соломіна.

Справа в тому, що сам Євген родом із Луганська, був одним із керівників тамтешнього телебачення. Але після захоплення Луганська проросійськими сепаратистами цей патріот України змушений був покинути свою батьківщину. Київський канал НТН запропонував Жені стати власкором на Закарпатті.

Реклама

Після інциденту в Чинадієво принциповий журналіст звернувся із заявою до правоохоронців. За даним фактом слідчий Мукачівського міськвідділу порушив кримінальну справу за ст.171 ч.1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція даної статті передбачає штраф, арешт на півроку, або обмеження волі на строк до 3 років.

Після завершення розслідування справу передали в суд. І от днями Мукачівський міськрайонний суд виніс вирок: за перешкоджання журналістам чинадієвець отримав 2 роки обмеження волі.

До слова, це перший вирок суду на Закарпатті щодо перешкоджання журналістам.

Реклама

«Я вдячний закарпатським правоохоронцям за оперативне й професійне розкриття цього злочину, – прокоментував журналіст Євген Соломін. – Міліція прибула на місце пригоди хвилин за 10, зловмисника затримали й доставили в райвідділ. Питання є до прокуратури, яка чомусь намагалась перекваліфікувати цей злочин на банальне хуліганство. Та й суд розглядав цю нескладну справу аж 7 місяців. Та головне, що врешті-решт є справедливе рішення суду, і зловмисник поніс покарання. Ми – журналісти й об’єктивно висвітлюємо те, що відбувається в суспільстві, в тому числі й негативні прояви суспільного життя. А мета в нас, як і в правоохоронців, одна – зробити життя громадян безпечним, захистити їх від несправедливості й криміналітету. При цьому журналісти нерідко ризикують власним здоровям і навіть життям. Тож хотілось би від самих громадян порозуміння й підтримки в нашій журналістській роботі». 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно