Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Молодий інтернет-шахрай з Ужгорода "кинув" покупця з Донецької області

Молодий інтернет-шахрай з Ужгорода "кинув" покупця з Донецької області

Молодий ужгородець «кинув» через Інтернет на 3000 гривень переселенця із Донеччини. Тепер шахрай понесе за це кримінальну відповідальність.

ВІДЕО ДНЯ

Жертвою Інтернет-шахрая ще торік став 40-річний переселенець із Донецької області. Сам чоловік родом із м. Макіївка, після переселення із зони АТО проживає на Вінничині, – інформує відділ кому.

Торік переселенець вирішив придбати через Інтернет недорогий планшет. На відомому сайті оголошень про продаж знайшов те, що шукав. Ціна в 3000 гривень за планшет покупцеві підходила, і він зателефонував за вказаним номером мобільного.

Реклама

Продавець зажадав гроші наперед. Не підозрюючи біди, покупець переказав 3000 гривень на вказаний йому рахунок. Після чого зв’язок із псевдо-продавцем обірвався, а саме оголошення із сайту зникло.

Обдурений чоловік звернувся за допомогою до вінницьких правоохоронців, але нічого путнього з того не вийшло. Тоді він вирішив провести власне розстеження. Через знайомого в банку, куди переказував гроші, дізнався, що аферист проживає на Закарпатті. Але як його знайти? І тут потерпілому потрапило в очі наше оголошення про кіберполіцію Закарпаття. Там знайшов телефон, за яким зв’язався із нашими кіберполіцейськими. А далі вже була, як мовиться, справа техніки. За допомогою спеціальної апаратури «кібери» вирахували афериста, яким виявився 28-річний житель м. Ужгород.

Реклама

Під час обшуку в оселі підозрюваного правоохоронці знайшли речові докази – комп’ютер і банківську картку, на яку надійшли 3000 гривень потерпілого. Припертий доказами, молодик змушений був зізнатися в скоєному.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене за допомогою електронної техніки). Шахраю загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Слідство триває, воно повинно зясувати, чи не скоював ужгородецьінших аналогічних злочинів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно