Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Великоберезнянські роми здійснили напад на автомобіль "швидкої допомоги"

Великоберезнянські роми здійснили напад на автомобіль "швидкої допомоги"

29 лютого вночі у смт. Великий Березний під час виїзду бригади екстреної медичної допомоги  у місце компактного проживання ромів було пошкоджено автомобіль. За словами медиків, більше десятка ромів кидали каміння в автомобіль, чим спричинили ушкодження бамперу та радіатору службового авто «Пежо». Про даний інцидент було повідомлено Великоберезнянське відділення національної поліції.

ВІДЕО ДНЯ

Виклик поступив о 1:29 на станцію екстреної медичної допомоги в смт. Великий Березний, куди одразу виїхала бригада екстреної медичної допомоги.  На місце події бригада медиків прибула через 7 хвилин з моменту прийняття виклику, – інформує прес-центр Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

На жаль, такі інциденти не поодинокі. Серед найгучніших випадків: у червні 2015 року напад ромів с. Концово на автомобіль ЕМД та автомобіль наряду міліції, яка приїхала на місце події  (пошкоджені обидва автомобілі); у грудні 2015 року – напад із сокирою на працівників бригади Ужгородської ПЕМД з боку ромського населення с. Концово (пошкодження нового санітарного автомобіля «Пежо»).

Реклама

Медики скаржаться на постійні погрози в бік працівників служби екстреної медичної допомоги області з боку ромського населення, надання медичної допомоги відбувається в обставинах, небезпечних для життя та здоров’я виїзної бригади. Часто ромське населення поводиться грубо, некоректно,  викликає «швидку »безпідставно.

Тільки у Великоберезнянському районі більше половини всіх викликів «швидкої» –до місця компактного проживання ромів (для порівняння в районі проживає 26 767 населення , з яких 2 212 – ромської народності, тобто менше ніж 1/10 всього населення ).

Реклама

Причому третина викликів – необгрунтовані (болить зуб, поміряти температуру, використовують автомобіль як таксі тощо).

Медичний персонал відмовляється їхати на виклики без супроводу охорони. Аналогічна ситуація спостерігається у всіх районах області: особливо гостро вона стоїть в Ужгородському районі та м.Ужгород, Мукачівському, Виноградівському, Іршавському та Тячівському районах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно