Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українець позбувся на митниці паперу на понад півмільйона гривень

Українець позбувся на митниці паперу на понад півмільйона гривень

Днями в зону митного контролю митного поста «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС в напрямку в’їзд в Україну заїхав вантажний автомобіль марки «DAF» з напівпричепом.

ВІДЕО ДНЯ

Водій – українець, подав до митного контролю товаросупровідні документи, за якими через митний кордон переміщувався товар: одношаровий чистоцелюлозний папір Poster Paper, – інформує відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Відтак, під час проведення митного контролю та повного митного огляду вантажу, із залучення експерта-оцінювача, з повним перерахунком кількості місць та ідентифікацією товару встановлено, що у вантажному приміщенні напівпричепу знаходиться 34 вантажних місця (палети), що на 23 вантажних місця менше ніж заявлено в товаросупровідних документах. Також виявлено невідповідність вантажу відомостям заявленим в товаросупровідних документах.

Реклама

В наданому поясненні водій зазначив, що був присутній під час завантаження товару, вів підрахунок завантажених місць, однак не придав значення невідповідності кількості вантажних місць, зазначених в документах та кількості вантажних місць фактично завантажених в транспортний засіб; маркування наявне на вантажних місцях він з документами не звіряв, і свої застереження з цього приводу не вніс.

Таким чином, відповідно до митного законодавства України, перевізники несуть відповідальність за переміщення, або дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості, виключно у разі, якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, а перевізником не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або у разі неможливості такої перевірки не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (СMR).

Реклама

Наразі працівниками митниці, на підставі порушення митних правил, передбачених частиною  1 статтею  483 Митного кодексу та статті 511 МКУ складено протокол, за яким тимчасово вилучено 19 600 кг паперу, вартістю 535 607 грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно