Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Чоловіка, який помістив жінку у ванну із кип’ятком, потім вбив її, а тіло викинув у Латорицю, відправили на лікування

Чоловіка, який помістив жінку у ванну із кип’ятком, потім вбив її, а тіло викинув у Латорицю, відправили на лікування

Чоловіка, який помістив жінку у ванну із кип’ятком, потім вбив її, а тіло викинув у Латорицю, відправили на лікування

23 лютого 2016 року Мукачівським міськрайонним судом розглянуто клопотання прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру у кримінальному провадженні відносно громадянина Б., 1972 року народження, мешканця с. Лісарня  Мукачівського району Закарпатської області, підозрюваного у вчиненні кримінального злочину, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 КК України, тобто вбивство – умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю.

ВІДЕО ДНЯ

Обставинами справи встановлено, що 21 серпня 2015 року близько першої години ночі громадянин Б., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись по вул. Пивоварна в м. Мукачево розпочав сварку з співмешканкою  П., в ході якої вдарив останню кулаком по обличчю, – інформує прес-служба Мукачівського міськрайонного суду.

Продовжуючи насильницькі дії, підозрюваний наніс громадянці П. подальші удари кулаком в ключицю та грудну клітку, спричинивши численні тілесні ушкодження, рани, переломи кісток, закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, а також закриті переломи тіла. Не зупиняючись на цьому громадянин Б., завдаючи потерпілій нестерпний біль та страждання, помістив її у ванну з кип’ятком, чим заподіяв їй опіки шкірних покровів ІІ-ІІІ ступенів, загальною площею близько 35% поверхні тіла. Бажаючи довести вбивство до кінця, підозрюваний монтажним скотчем замотав голову співмешканки, перекривши їй у такий спосіб доступ повітря через рот і ніс, що стало безпосередньою причиною настання смерті потерпілої.

Реклама

22 серпня 2015 року близько другої години ночі підозрюваний разом із братом, громадянином Б.Ю., з метою приховання скоєного особливо тяжкого злочину, віднесли тіло померлої громадянки П. до річки Латориця та викинули його у воду.

У ході досудового розслідування було проведено судово-психіатричну експертизу відносно підозрюваного Б. і згідно висновку експерта останній страждає тимчасовим хворобливим розладом психічної діяльності, не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Реклама

В судовому засіданні прокурор вважав доведеним факт вчинення підозрюваним Б.. кримінального злочину, передбаченого п.4 ч.2 ст. 115 КК України та з врахуванням висновку експерта просив задоволити клопотання та застосувати до останнього примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Таким чином під час розгляду клопотання по кримінальному провадженню судом встановлено, що кримінальний злочин, який згідно з ст. 12 КК України віднесено до особливо тяжкого, підозрюваний Б. вчинив в стані неосудності, з урахуванням ступеня небезпечності психічно хворого для себе або інших осіб суд прийшов до висновку, що громадянин Б. в момент вбивства та на теперішній час не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, і постановив ухвалу про застосування щодо підозрюваного Б., 1972 року народження, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно