Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прикордоннику, якого затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, суд визначив заставу у 70 тисяч гривень

Прикордоннику, якого затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, суд визначив заставу у 70 тисяч гривень

Прикордоннику, якого затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, суд визначив заставу у 70 тисяч гривень

Днями, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід інспектору прикордонної служби, що підозрюється в отриманні неправомірної вигоди у розмірі понад 10 тисяч доларів  США.

ВІДЕО ДНЯ

Так, використовуючи своє службове становище, прикордонник вимагав у підприємця грошові кошти за «сприяння» в переміщенні товарів зі Словацької Республіки на територію України. Підприємець, у свою чергу, з метою уникнення негативних наслідків для його законної підприємницької діяльності, погодився на висунуті прикордонником злочинні умови, – повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

На час розгляду судом клопотання, правоохоронцями встановлено, що неправомірна вигода передавалася прикордоннику в декілька етапів, саме під час останнього, підозрюваний інспектор й був затриманий, а виявлені на місці вчинення злочину грошові кошти у розмірі 5-ти тисяч доларів США – вилучені.

Реклама

Зважаючи на ту обставину, що лише частина коштів була знайдена, а також враховуючи, що інкримінований підозрюваному злочин відноситься до категорії тяжких, суд вирішив обрати прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Застосування більш м’якого запобіжного заходу – домашнього арешту, про яке клопотала сторона захисту, не вбачається за можливе, оскільки такий, на переконання суду, буде недостатнім для запобіганню ризику знищити речі та документи, що є істотними для встановлення обставин  розглядуваного протиправного діяння.

Разом з тим, на виконання вимог Закону, судом визначено розмір застави, остання становить близько 70-ти тисяч гривень й може бути сплачена підозрюваним до кінця травня поточного року.

Реклама

Більш того, судом накладено арешт на майно підозрюваного, вилучене під час проведення огляду місця події та обшуку особистого автомобіля.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно