Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді триває професійна підготовка пожежних-рятувальників

В Ужгороді триває професійна підготовка пожежних-рятувальників
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді фахівці навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення готують майбутніх закарпатських пожежників. Зараховані нещодавно на службу до пожежних підрозділів чоловіки проходять в обласному центрі чотиримісячне навчання за професією «Пожежний-рятувальник». Таким чином вони отримають допуск до ліквідації загорань різного масштабу. Первинну підготовку проходять 30 осіб з усього краю (зокрема, Хустського, Виноградівського, Перечинського, Ужгородського, Мукачівського, Воловецького, Міжгірського, Іршавського, Берегівського, Рахівського та Свалявського районів).

Під час проведення занять бійців ознайомили з керів ними документами Державної служби України з надзвичайних ситуацій та основними вимогами безпеки праці. У процесі навчання важлива роль також приділялась психологічній підготовці, зокрема, готовності пожежного-рятувальника до дій в екстремальних умовах, – зазначає У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Після теоретичної частини розпочалися практичні заняття, у ході яких майбутні вогнеборці відпрацьовували дії в різноманітних ситуаціях. Одне з таких занять відбулося 31 березня на базі 14-ї державної пожежно-рятувальної частини. Серед іншого, рятувальники відпрацьовували вправи з  пожежними драбинами, зокрема, знімання з пожежного автомобіля, перенесення, встановлення та підйом по висувній драбині у вікно 3-го поверху начальної башти, комбінований підйом за допомогою висувної та штурмової драбин тощо.

Такі навчання проводять у Закарпатській області регулярно, оскільки оперативно-рятувальна служба постійно поповнюється новими співробітниками. Після завершення курсу новоспечені пожежні-рятувальники будуть готові до дій за призначенням і зроблять свій внесок у справу захисту людських життів і майна від вогню.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно