Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поліцейські Львова виявили у трьох закарпатців фальшиві євро

Поліцейські Львова виявили у трьох закарпатців фальшиві євро

Увечері 30 березня працівники кримінальної поліції Шевченківського відділу поліції м. Львова помітили двох юнаків, які поводилися підозріло. Вони постійно озиралися і заглядали у побутові приміщення, розташовані на вулицях Шолом Алейхема та Городоцькій.

ВІДЕО ДНЯ

Представившись, правоохоронці попросили молодих людей пред’явити документи. Однак ті не мали ані паспортів, ані жодних посвідчень, які могли б засвідчити особу. У відділі поліції, було встановлено, що це 19-річний та 20-річний мешканці Ужгорода, – зазначає відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

У них було виявлено шість купюр номіналом 200 євро з явними ознаками підробки.  На запитання про походження «валюти», чоловіки відповіли, що це підробка, і що такі ж банкноти є у їх товаришів, котрі очікують на них біля одного із гіпермаркетів.

Реклама

Прибувши туди, працівники поліції виявили автомобіль «Фольксваген Гольф», в якому знаходилися троє чоловіків віком від 20 до 29 років та 18-річна дівчина. Усі – жителі Закарпаття. У них правоохоронці вилучили ще одну купюру номіналом 200 євро з ознаками підробки.

Усі банкноти скеровані на експертизу. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Реклама

Правоохоронці з’ясовують, чи мали зловмисники ще фальшиві купюри, окрім вилучених, і чи реалізували їх комусь.

Однією підробленою банкнотою із цієї серії хтось встиг розрахуватися вранці 30 березня за парасолю та гаманець з 50-річною жінкою, яка торгує на ринку. Потерпіла повідомила про це у заяві до Шевченківського відділу поліції та надала купюру для проведення експертизи. Її номер повністю збігається із номером однієї з купюр, вилучених у закарпатців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно