Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородський міськрайонний суд дорікнув поліції за поширену інформацію

Ужгородський міськрайонний суд дорікнув поліції за поширену інформацію

Міськрайонний суд Ужгорода покоментував інформацію щодо справи підозрюваної у зберіганні наркотиків та зброї особи.

ВІДЕО ДНЯ

"Учора було розповсюджено інформацію, попередньо розміщену відділом комунікації ГУ Національної поліції в Закарпатській області, що дискредитує судову установу Ужгорода.

В свою чергу, вважаємо за необхідне, повідомити наступне:

Реклама

17-го березня до Ужгородського міськрайонного суду слідчим подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Особі, так званому «наркоділку» (прим. за твердження відділу комунікації ГУ НП області),  відносно якого й вирішувалося питання про взяття під варту, інкримінується вчинення тяжкого злочину: незаконне поводження зі зброєю та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Слідчий суддя, заслухавши думку учасників процесу та вивчивши наявну доказову базу, вирішив обрати підозрюваному найсуворіший захід – тримання під вартою. Таким чином, клопотання слідчого судом задоволено.

Реклама

Разом з тим, норми Кримінального процесуального кодексу зобов’язують суд, застосовуючи тримання під вартою як запобіжний захід, визначати відповідний розмір застави. Тому, діючи в межах закону, слідчий суддя визначив заставу у розмірі 55-ти тисяч гривень.

До слова, мінімальний розмір застави, що міг бути обраний судом у даній справі, являє близько 27 тисяч гривень, й не може бути вищим, аніж 50 розмірів мінімальної заробітної плати.

Правоохоронцями  вказане рішення суду оскаржено не було, що свідчить про обізнаність поліції у законності постановленої судом ухвали.

Реклама

Відтак, законне рішення суду, висвітлено відділом комунікації ГУ НП в Закарпатській області некоректно й неповно, без повідомлення дійсного змісту обставин й без врахування вимог Закону. 

Також зауважимо, що досудове розслідування за фактом незаконного зберігання й придбання зброї та наркотичних засобів триває, а тим часом контроль за належною поведінкою покладено на правоохоронців", зауважили в Ужгородському міськрайонному суді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно