Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила на Закарпатті кредитну спілку, яка "відмила" понад 40 мільйонів гривень

СБУ викрила на Закарпатті кредитну спілку, яка "відмила" понад 40 мільйонів гривень

СБУ викрила на Закарпатті кредитну спілку, яка "відмила" понад 40 мільйонів гривень

Співробітники СБУ в області викрили протиправний механізм відмивання понад 40 мільйонів гривень за допомогою Закарпатської ощадної кредитної спілки.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, у змові з начальником відділу однієї з банківських установ кредитна спілка отримувала на власний рахунок мільйони гривень від фіктивних київських приватних фірм як благодійні внески. Після чого значні суми коштів перераховувалися на банківські картки підставним особам як надання кредитів і повернення депозитів, – повідомляє прес-група УСБУ в Закарпатській області.

«Благодійні» внески, які кредитна спілка не встигала освоювати через фіктивних вкладників, списувалися на втаємничених працівників цієї контори. А готівка поверталася одній із засновниць цієї спілки. Впродовж березня-квітня 2015 року таким чином через цю кредитну установу було відмито понад 40 мільйонів гривень «благодійних» внесків від «липових» столичних фірм.

Реклама

При цьому реальним клієнтам із реальними депозитами кредитна спілка за майже два роки не повернула жодної копійки, прикриваючись своєю неплатоспроможністю.        

За матеріалами Управління СБУ в Закарпатській області органи прокуратури наприкінці 2015 року оголосили підозру за ч. 3 ст. 368-3 Кримінального кодексу України нині вже колишньому начальнику відділу одного з банків за отримання 40 тисяч гривень неправомірної вигоди, участь у незаконній схемі: переведення у готівку понад 8 мільйонів гривень. Зловмисниця, колишній банківський працівник, уже понесла покарання відповідно до чинного законодавства. Ще двоє засновників кредитної спілки з 2014 року перебувають за межами України.

Реклама

Оперативно-слідчі дії у рамках кримінального провадження тривають.

Управління СБ України в Закарпатській області звертається до краян, яким Закарпатська ощадна кредитна спілка заборгувала кошти, і просить телефонувати на номер «гарячої» лінії (073) 10-87-872 для визнання вкладників потерпілою стороною та встановлення всіх обставин злочину. Анонімність гарантуємо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно