Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Чоловік отримав рік умовно через те, що загубив телефон, а слідчим повідомив про його крадіжку

Чоловік отримав рік умовно через те, що загубив телефон, а слідчим повідомив про його крадіжку

Чоловік отримав рік умовно через те, що загубив телефон, а слідчим повідомив про його крадіжку

Днями, вироком Мукачівського міськрайонного суду, мешканця Перечинського району, с. Сімер за завідомо неправдиве, умисне, повідомлення слідчому про вчинення злочину (ч.1 ст.383 КК України) засуджено до одного року обмеження волі і на підставі ст.75 КК України звільнено з іспитовим строком у один рік.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили у Мукачівській місцевій прокуратурі, у березні закарпатець зателефонував на лінію «102» та, розуміючи неправдивий характер власного повідомлення, бажаючи, щоб воно стало предметом розгляду органу досудового розслідування, повідомив в чергову частину Головного управління Національної поліції в Закарпатській області про відкрите викрадення від нього, із застосуванням фізичного насильства мобільного телефону марки «Lenovo A536», тобто про вчинення відносно нього невстановленою особою злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Того ж дня, чоловік, будучи ознайомлений слідчим із положенням ст.383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, підписав протокол прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення. На підставі цієї заяви, вказаний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України та розпочато досудове розслідування.

Реклама

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні було встановлено, що свій мобільний телефон чоловік втратив із власної необережності, у м.Мукачево, а завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення злочину здійснив з метою розшуку його втраченого мобільного телефону слідчим шляхом.

В судовому засіданні, прокурор враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину та те, що обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у вчиненому, просив суд призначити міру покарання за ч.1 ст.383 КК України у вигляді обмеження волі строком на 1 рік, звільнити від відбування покарання на підставі ст.75 КК строком 1 рік.
Суд повністю підтримав позицію прокуратури та призначив вищезазначену міру покарання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно