Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • В Ужгороді в рамках "Подорожуючі ляльки" відбудеться вистава "Чарівна повітряна куля"

В Ужгороді в рамках "Подорожуючі ляльки" відбудеться вистава "Чарівна повітряна куля"

В Ужгороді в рамках "Подорожуючі ляльки" відбудеться вистава "Чарівна повітряна куля"

Цього тижня в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок розпочалася репетиційна робота над театральною частиною унікального транскордонного проекту "Подорожуючі ляльки" – виставою "Чарівна повітряна куля, або Карпатські скарби".

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, проект "Подорожуючі ляльки", у якому беруть участь театри ляльок Закарпатської області та Кошицького краю, передбачає виробництво десяти телевізійних лялькових постановок, що розповідатимуть про місця і події, які об’єднують обидва прикордонні регіони; а також – створення театральної постановки, що складатиметься з вищезазначених десяти частин і яку обидва театри включать у свій репертуар, – зазначає управління культури Закарпатської ОДА.

Партнерами проекту є Регіональна організація туризму Кошицького краю та Асоціація студентів-економістів Закарпаття, які будуть опікуватися прем’єрними показами і популяризацією мистецьких подій, а саме організацією заходів у цільових регіонах обабіч кордону, де представлятимуть театральну постановку та розважальну програму для дітей, і також трансляцією телевізійних лялькових постановок на телебаченні у Словаччині й Україні.

Реклама

Для реалізації проекту були написані десять оригінальних телесценаріїв, порівну словацькими та українськими учасниками, а вже на цій основі словацький режисер Павол Угер і драматург Іван Согел створили п’єсу "Чарівна повітряна куля". Сюжет твору об’єднує всі історії, що представлені у телевізійних версіях проекту.

На повітряній кулі двоє дітей вирушають у політ і завдяки "Книзі карпатських історій" потрапляють саме у ті місцевості, про які йдеться у телефільмах. Художником-постановником вистави є сценограф Ольга Філончук (м. Київ), автор музичного оформлення – Олександр Ухач (м. Ужгород). Вся матеріальна частина постановок, а їх буде дві – відповідно, для української та словацької сторони (декорації, реквізит, ляльки, маски, костюми) виготовляється в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок. 

Реклама

У реалізації української частини театрального проекту задіяні провідні актори "Бавки" Олена Пишка, Юлія Чеховська, Микола Карпенко, Андрій Опіок та Дмитро Малий, асистент режисера – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова.

За словами режисера і автора п’єси Павола Угера, цей проект настільки унікальний і не має аналогів, що здається подібним до самого сюжету п’єси: "учасники проекту, як і герої, сіли у повітряну кулю, скинули баласт та злетіли, не маючи можливості зупинити політ, принаймні, доти, доки куля не приземлиться. Але що б це була за пригода без ризику і несподіванок?".

В свою чергу, директор "Бавки" Мирослав Петій відмітив, що робота над постановкою розпочалася вчасно і вдало, репетиції тривають повним ходом і учасники докладають максимум зусиль, аби вже найближчим часом представити якнайширшому глядацькому колу блискучий результат творчої співпраці.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно