Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ застерегла члена партії "Йоббік", який планував організувати антиукраїнську акцію на Верецькому перевалі

СБУ застерегла члена партії "Йоббік", який планував організувати антиукраїнську акцію на Верецькому перевалі

СБУ застерегла члена партії "Йоббік", який планував організувати антиукраїнську акцію на Верецькому перевалі

31 травня співробітники СБ України в Закарпатській області оголосили офіційне застереження місцевому мешканцю, який є членом угорської праворадикальної політичної партії "Йоббік". Цей громадянин за посередництва лідерів "Йоббік" планував 3 червня 2016 року організувати в регіоні акцію "Повернення додому. Угорці на Верецькому перевалі", приурочену черговій річниці підписання Тріанонського мирного договору 1920 року. На власній сторінці в одній із соціальних мереж цей місцевий мешканець також висловлював симпатію ідеї відновлення т.зв. «Великої Угорщини».

ВІДЕО ДНЯ

Окрім того, ця особа була директором благодійного фонду "Приймальна незалежного депутата Європарламенту Бейли Ковача", якому Генеральна прокуратура Угорщини пред’явила звинувачення у шпигунстві на користь Росії та котрий був позбавлений недоторканності Європарламентом, констатує прес-сгрупа СБУ в Закарпатській області.

Співробітники СБУ в Закарпатській області встановили, що цей місцевий мешканець всупереч чинному законодавству України оформив собі угорське громадянство. Цього громадянина було офіційно попереджено про кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. Він заявив, що готовий вийти з рядів "Йоббік" та розірвати з цією партією будь-які взаємини.

Реклама

З початку 2016 року Управління СБ України в Закарпатській області оголосило офіційні застереження 18 краянам і попередила їх про відповідальність за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно