Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Печерський суд Києва залишив чотирьох учасників стрілянини у Мукачеві під вартою

Печерський суд Києва залишив чотирьох учасників стрілянини у Мукачеві під вартою

Печерський суд Києва залишив чотирьох учасників стрілянини у Мукачеві під вартою
ВІДЕО ДНЯ

Третього червня Печерський суд столиці розглядав клопотання прокурора про продовження терміну утримання під вартою для правосекторівців Бурчі, Деяка, Горбенка та Мунчака. Нагадаємо, вони є підозрюваними у справі струлянини, яка сталась у Мукачеві 11 липня.

Справу розглядала суддя Бабенко, відома ухвалами щодо Медведька і Поліщука ("справа Бузини"), а також стосовно "справи 31-го серпня".

Реклама

На судовому засіданні був присутній адвокат, відомий захистом у справах численних політв’язнів Влад Добош, який зголосився стати на захист одного з хлопців – Романа Мунчака. Ось, що він пише про загальну ситуацію та докази, надані прокурором: "В Печерському суді м. Києва Генеральна прокуратура намагається протиснути абсолютно безграмотне та необґрунтоване клопотання про тримання під вартою хлопців по Мукачівських подіях. У зв’язку з тим, що прокурори прийшли не підготовлені, справу відклали до 20:00. Суд дав час прокурорам, щоб ті принесли хоч якісь матеріали...".

На суді, за відсутності у правосекторівців можливості захисту та необґрунтованості поданих прокурором обвинувачень, Бабенко продовжує всім чотирьом термін утримання під вартою до 11 липня 2016 року. Правда, зобов’язує при цьому прокурора провести Бурчі та Горбенку медичну експертизу.

Реклама

6 та 13 червня в Апеляційному суді м. Києва будуть розглядати оскарження адвокатами ще попередньої ухвали про тримання під вартою хлопців, хоч вони вже й так цей термін відсиділи, бо спливає він 6 червня, і цей термін їм уже все одно продовжили.

Варто також зазначити: з 9-ї ранку до 1-ї ночі хлопців тримали у підвалі суду. У Володимира Бурчі на нозі апарат Ілізарова. Через відсутність медичного нагляду навіть непрофесійним оком помітне значне нагноєння. Стояти і навіть сидіти довго він не може, нога повинна бути у горизонтальному положенні, з’являється дискомфорт, біль, набряк. Він вже три місяці із запальним процесом і без лікарської допомоги. Якщо протягом лічених днів його не огляне професіонал, кінцівку зберегти не вдасться. Родіон Горбенко також потребує професійного медичного огляду, ймовірно, і операцій, адже за рік після поранення функції правої руки так належним чином і не відновилися.

Захисники "правосекторівців" вбачають у тому, що коїться, порушення засад правосуддя та прав людини, відтак вважають за доречне відповідно реагувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно