Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • За незаконне перевезення бурштину українець сплатить державі майже 10 мільйонів гривень

За незаконне перевезення бурштину українець сплатить державі майже 10 мільйонів гривень

Як повідомлялось раніше, в серпні 2015 року працівниками Закарпатської митниці ДФС на митному посту "Тиса" було виявлено приховане від митного контролю коштовне каміння – бурштин кількістю 48 кг, вартість якого експерти оцінили в 4 млн 666 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

За незаконне вивезення за межі України бурштину стосовно громадянина України, який його переміщував, митницею складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, яким було вилучено бурштин та транспортний засіб, у якому громадянин приховав бурштин від митного контролю, – констатує відділ організації роботи ГУ ДФС України в Закарпатській області.

За результатами розгляду справи про порушення митних правил в Ужгородському міськрайонному суді громадянина визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення згідно з санкцією ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, а це штраф в розмірі 4 млн 666 тис. грн, конфіскація бурштину на суму 4 млн 666 тис. грн та конфіскація транспортного засобу на суму більше 170 тис. грн. Але громадянину таке рішення суду не сподобалось, і він оскаржив його в апеляційному суді Закарпатської області.

Реклама

Більше 10 судових засідань, на яких адвокат, що представляв інтереси громадянина намагався всіляко довести незаконність рішення суду першої інстанції, не дивлячись на те, що суд першої інстанції дослідив всі докази у справі та виніс рішення, яке ґрунтувалось виключно на вимогах законодавства.

За результатами розгляду апеляційної скарги громадянина, суддя апеляційного суду Закарпатської області, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення Ужгородського міськрайонного суду без змін. Отже, за результатами роботи митниці та суду до державного бюджету України має надійти понад 9,5 млн грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно