Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорці втратили власні автівки через контрабанду

Угорці втратили власні автівки через контрабанду

Місцем порушення митних правил, напередодні 14 червня 2016 року, стали два пункти пропуску «Лужанка» та «Дяково». Порушили митне законодавство три громадяни Угорщини, які намагалася перемістити через митний кордон України тютюнові вироби.

ВІДЕО ДНЯ

На митний пост «Лужанка», зранку, з різницею в 30 хвилин, заїхали два громадяни Угорщини, один автомобілем «VOLKSWAGEN GOLF», інший – «PEUGEOT 307». Обидва іноземці обрали для проходження митного контролю «зелений коридор». На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортні засоби направлено на майданчик поглибленого огляду для проведення митного огляду, – стверджує ГУ ДФС України в Закарпатській області.

В ході здійснення митного огляду «VOLKSWAGEN GOLF» працівники митниці виявили приховані від митного контролю 660 пачок «COMPLIMENT SUPER SLIMS 3» та «COMPLIMENT SUPER SLIMS 5» вітчизняного виробництва, без акцизних марок. Тютюнові вироби були приховані в конструктивних порожнинах транспортного засобу: між паливним баком та задньою частиною кузова авто.

Реклама

Під час поглибленого огляду «PEUGEOT 307» виявлено 2500 пачок «COMPLIMENT SUPER SLIMS 3» та «LIFA SUPER SLIM» без українських акцизних марок. Цигарки були приховані в конструктивних порожнинах транспортного засобу та спеціально виготовленому тайнику під днищем багажного відсіку кузова автомобіля.

Що стосується пункт пропуску «Дяково», то 14 червня 2016 року, ввечері, на смугу руху «зелений коридор» в напрямку «виїзд з України» в’їхав легковий автомобіль марки «VW PASSAT» під керуванням громадянки Угорщини.

Реклама

Транспортний засіб з метою проведення поглибленого огляду було виведено з «зеленого коридору» в «червоний коридор». При усному опитуванні громадянка повідомила, що нічого забороненого до вивезення та прихованого від митного контролю немає.

Водночас, в результаті здійснення поглибленого огляду, виявлені приховані від митного контролю 496 пачок «COMPLIMENT SUPER SLIMS» без акцизних марок. Сигарети були приховані у паливному баку автомобіля.

Таким чином, громадяни намагалися перемістити через митний кордон України товари з приховуванням від митного контролю. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Реклама

Наразі, у всіх трьох випадках, складено протоколи про порушення митних правил. Загалом вилучено: 3656 пачок цигарок (вартість встановлюється) та три транспортні засоби вартістю 142 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно