Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Закарпатській митниці прокоментували резонансну ситуацію з оформленням деревини

У Закарпатській митниці прокоментували резонансну ситуацію з оформленням деревини

У Закарпатській митниці прокоментували резонансну ситуацію з оформленням деревини

Упродовж квітня-травня поточного року великий суспільний резонанс у Закарпатській області викликали події, пов’язані з митним оформленням експорту «лісоматеріалів».

ВІДЕО ДНЯ

Громадські активісти краю разом із представниками засобів масової інформації порушили питання щодо незаконного вивезення лісоматеріалів за межі митної території України. Окремі критичні сюжети потрапили і на центральні канали телебачення, що дало змогу створити негативний імідж митниці, яка, на їх думку, не вживає достатніх заходів для припинення незаконного вивезення лісоматеріалів, – зазначає ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Причиною виникнення такого суспільного резонансу серед громадськості стало переміщення у сторону кордону великої кількості лісоматеріалів (кругляка), які за зовнішнім виглядом, на їх думку, не є дровами.

Реклама

З огляду на зазначене, Закарпатська митниця ДФС вживає заходи щодо посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства України з питань митної справи при експорті лісоматеріалів.

Для отримання результатів проведеного митного контролю, шляхом направлення запитів, відбору пояснень та проведення 100% повного митного огляду тощо необхідний певний проміжок часу. Додатково зазначаємо, що повний митний огляд вантажу проводиться шляхом вивантаження із залученням експертів Закарпатської обласної торгово-промислової палати, представників Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, представників правоохоронних та контролюючих органів.

Реклама

Наразі у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС на випуск за межі митної території України у пунктах пропуску «Павлово», «Дяково» та «Чоп» знаходяться 182 вагони з вантажем «деревина паливна» (товарна позиція 4401).

За результатами попереднього аналізу інформації, що міститься у поданих до митного контролю та митного оформлення деклараціях у режимі «експорт», товар задекларований, як деревина паливна.

Однак, є випадки, які суперечать Поясненням до товарної позиції 4401 згідно з УКТ ЗЕД, коли товари можуть бути віднесені до товарної позиції 4403 згідно з УКТ ЗЕД, які, в свою чергу, підпадають під тимчасову заборону експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді.

Реклама

Закарпатською митницею ДФС вже складено два протоколи про порушення митних правил, в яких зафіксовані розбіжності щодо ваги товару, його сорту, породи та класифікації. З початку 2016 року митницею зафіксовано непоодинокі випадки порушень митних правил при експорті лісо та пиломатеріалів, складено 22 протоколи про порушення митних правил.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно