Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прикордонники не підкупились на хабар від росіян у розмірі 30 євро

Прикордонники не підкупились на хабар від росіян у розмірі 30 євро

Протягом доби прикордонники Чопського загону зафіксували одразу три спроби дачі хабаря в пунктах пропуску через державний кордон. Так, із Словаччини в пункт пропуску «Ужгород» прибула сім’я з Російської Федерації. Прикордонники з’ясували, що термін дії закордонного паспорта, в який вписана дитина, закінчився. З огляду на це, росіяни вирішили запропонувати прикордонникам за безперешкодний перетин державного кордону кошти в розмірі 30 євро, щоб останні «закрили очі» на правопорушення. Як результат, три громадяни РФ повернулись на територію Республіки Словаччина.

ВІДЕО ДНЯ

Ще два випадки  пропозиції неправомірної вигоди було зафіксовано прикордонниками відділу «Тиса». Цього разу подружжя українців в пункті пропуску запропонували працівнику прикордонної служби неправомірну вигоду у розмірі 100 гривень, з метою безперешкодного виїзду з території України їхньої малолітньої доньки,  яка була вписана в паспорт матері і, у якому було відсутнє її фото, що відповідно не дає право перетину державного кордону України. Спробу дачі хабара задокументовано, – констатує Держприкордонслужба України.

Також, прикордонники затримали громадянина Гвінеї, який після затримання  запропонував дільничному інспектору грошову винагороду в розмірі 150 доларів США за уникнення від  адміністративної відповідальності. Варто зазначити, що в усіх випадках  прикордонники викликали перативно-слідчі групи співробітників Національної поліції у Закарпатській області  з метою проведення слідчих дій.

Реклама

Нагадуємо, що за спробу давання неправомірної вигоди за ст.369 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді  штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно