Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатцю, який під час мітингу у Мукачеві закликав до сепаратизму, загрожує до 10 років позбавлення волі

Закарпатцю, який під час мітингу у Мукачеві закликав до сепаратизму, загрожує до 10 років позбавлення волі

Закарпатцю, який під час мітингу у Мукачеві закликав до сепаратизму, загрожує до 10 років позбавлення волі

Прокуратурою Закарпатської області погоджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно закарпатця, який публічно закликав до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, тобто злочин, передбачений ч. 2 ст. 110 КК України.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про кримінальне провадження, розслідування якого, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розпочинав та завершував проводив слідчий відділ Управління СБ України в Закарпатській області, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, 15 березня 2016 року, в м. Мукачево, біля меморіальної пам’ятки-обеліска жертвам угорської революції 1848-1849 років, під час проведення урочистого мітингу, присвяченого черговій річниці угорської революції, перед присутніми на мітингу громадянами, закарпатець публічно виступив із попередньо підготовленою промовою.

Реклама

У вказаній промові, йшлося про необхідність, на думку закарпатця,  зміни адміністративно-територіального устрою країни, чоловік закликав до від’єднання території Закарпатської області від України, яка за його словами була незаконно до неї приєднана.

Окрім цього, він намагався розпалювати національну ворожнечу, наполягаючи на начебто ворожому ставленні влади до корінного населення Закарпаття.

Реклама

Згідно зазначеного висновку експерта, у вказаному виступі обвинуваченого містяться висловлювання, які за змістом є образливими, принижують національну честь та гідність українського народу і створюють негативний образ українців та держави Україна.

Нагадаємо, що санкція ч.2 ст.110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно