Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатців шокував стан дітей з Хустщини, яких рідна мати покинула напризволяще

Закарпатців шокував стан дітей з Хустщини, яких рідна мати покинула напризволяще

Закарпатців шокував стан дітей з Хустщини, яких рідна мати покинула напризволяще
ВІДЕО ДНЯ

Днями працівники Хустського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сім’ю, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Те, що вони побачили – справді шокує.

Метою візиту було перевірити цільове використання коштів при народженні дитини, створення належних умов для повноцінного виховання та утримання дітей, планування сімейного бюджету, дотримання санітарних вимог, – розповіла очільниця центру Рената Бородач.

Реклама

Тож від час обстеження сім’ї гості стали свідками не просто неналежних умов для забезпечення добробуту дітей, а потрапили ніби в інший вимір. У хаті було брудно, одежу розкидано, власне підлога слугувала й шафою. Літня бабуся повідомила, що її дочка, мати малюків, виїхала на заробітки до Херсонської області.

– Зайнятість та низький виховний потенціал бабусі не сприяють правильному розвитку дітей. Вони мають неохайний вигляд, одяг брудний та не відповідає віку, слідів свіжого прибирання не видно. У помешканні ніхто не дотримується санітарно-гігієнічних норм, – наголосила пані Рената.

Реклама

Побачене настільки вразило працівників центру соціальних служб, що вони самотужки зібрали дітям необхідний одяг та взуття, які й передали літній жінці, яка доглядає за малюками, допоки їхня мати знаходиться далеко від рідної домівки.

Слід зазначити, що бабуся пообіцяла пройти разом з дітьми медичне обстеження. У свою чергу представники соціальної установи пообіцяли допомогти влаштувати малят у дошкільну установу.

– Для мінімізації складних життєвих обставин в яких перебуває сім’я, спеціалістами центру і надалі буде проводитись робота з матір’ю та членами сім’ї з метою надання соціально-педагогічних послуг з питань формування навичок спілкування та виховання дітей, організації власного змістовного дозвілля, запобігання конфліктам та інформування щодо шляхів їх розв’язання, – заявила Рената Бородач.

Реклама

Прикро, що подібних сімей чимало і не просто від безгрошів’я рідних, а від їхнього недбальства і байдужості страдають діти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно