Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Вкрадений у Європі "Land Rover" за майже 3 мільйони гривень намагались узаконити на Закарпатті

Вкрадений у Європі "Land Rover" за майже 3 мільйони гривень намагались узаконити на Закарпатті

Вкрадений у Європі "Land Rover" за майже 3 мільйони гривень намагались узаконити на Закарпатті

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області апеляційний суд Закарпатській області скасував рішення районного суду, яким місцевий мешканець намагався узаконити право власності на автомобіль марки Land Rover, вартістю близько 3 млн. грн.
 
Суд першої інстанції, задовольняючи позов, виходив з того, що позивач придбав у іншого громадянина вказаний транспортний засіб, в підтвердження чого ним було надано розписку.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, скасовуючи судове рішення, апеляційний суд погодився з доводами прокуратури та відмовив у задоволенні позову, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень Андрій  Малинич пояснив, що на відміну від договору, не є правовим оформленням переходу права власності на автомобіль, отримання грошових коштів за продаж автомобіля за розпискою на транспортний засіб, що був в експлуатації та має особливості цивільного обороту.
 
Оскільки у даному випадку договір купівлі-продажу спірного автомобіля не укладався, такий не був знятий з обліку в уповноваженому органі МВС, його реєстрація за певною особою не проводилась, а тому у суду не було правових підстав для задоволення позовних вимог про визнання права власності на автомобіль.
 
Також, судом було залишено поза увагою вимоги Цивільного законодавства щодо необхідності вчинення правочинів між фізичними особами у письмовій формі на суму, що перевищує у 20 і більше разів розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян.
 
Крім того, як встановлено в ході вивчення справи та під час її розгляду в суді апеляційної інстанції, продавець спірного автомобіля був власником іншого транспортного засобу. При цьому, придбаний автомобіль на території України не зареєстровано.
 
Більш того, даний автомобіль був викрадений у Німеччині у 2014 році та перебуває у розшуку Інтерполу.

Реклама

По даному факту органами внутрішніх справ здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні по факту знищення, підробки або заміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, у якому автомобіль визнано речовим доказом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно