Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Найчастіше контрабандисти намагались перемістити через кордон марихуану та метамфетамін

Найчастіше контрабандисти намагались перемістити через кордон марихуану та метамфетамін

Найчастіше контрабандисти намагались перемістити через кордон марихуану та метамфетамін

Впродовж 8 місяців 2016 року на Закарпатській митниці ДФС виявлено та припинено 78 фактів незаконного переміщення через кордон наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. З незаконного обігу вилучено 108 грам марихуани, 8330 таблеток та 20 ампул з медичними препаратами, що містять наркотичні засоби, – повідомили у ДФС України у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Також митниками виявлено 46 грам метамфетаміну; медичних препаратів з вмістом психотропних речовин – 3280 таблеток. Крім зазначених наркотичних та психотропних речовин вилучено 600 таблеток ефедрину, які містять у своєму складі прекурсори та 33 літри прекурсору толуол. Більшість порушників митного законодавства при наданні письмових пояснень зазначають, що:

– Медичні препарати придбав для власних потреб в аптеці, а про те, що при собі необхідно мати відповідні дозволи на право ввезення, вивезення чи транзиту через митну територію України ліків з вмістом підконтрольних речовин не знав, – зазначає в основному більшість порушників митного законодавства при наданні письмових пояснень.

Реклама

Відповідальність для порушників, що переміщують через кордон наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори, передбачена Митним та Кримінальним кодексами. Зокрема, контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів карається позбавленням волі з конфіскацією предметів контрабанди.

Зауважимо, щоб не виникло непорозумінь під час в’їзду до України громадянам інших держав та українцям, котрі повертаються з-за кордону, варто знати, які правила передбачені українським законодавством для переміщення лікарських засобів через кордон. Відтак лікарські засоби (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини) можна ввозити з собою у ручній поклажі або в супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі. Це стосується ліків, які продаються без рецепта лікаря та перевозяться у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу, при наявності рецепта лікаря кількість може відповідати тій, яка зазначена в цьому ж рецепті, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря або закладу охорони здоров’я.

Реклама

Для ліків, що містять наркотичні або психотропні речовини функціонує спеціальний порядок переміщення через митний кордон. Наркотичні або психотропні засоби можуть перевозитися за умови надання дозволу на право ввезення (вивезення) чи на право транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів наркотичних засобів і психотропних речовин або, якщо вони придбані особою за призначенням лікаря і особа, яка їх перевозить, має рецепт, виданий закладом охорони здоров’я відповідно до вимог статей 27 і 28 Закону України від 15 лютого 1995 року № 60/95-ВР "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно