Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Громадянин Румунії збував на Закарпатті кокаїн, але попався українським спецслужбам

Громадянин Румунії збував на Закарпатті кокаїн, але попався українським спецслужбам

Громадянин Румунії збував на Закарпатті кокаїн, але попався українським спецслужбам

Вироком Тячівського районного суду, за принципової позиції прокуратури, громадянина Румунії визнано винним та засуджено до 8 років позбавлення волі за незаконне зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу «кокаїн», у великих розмірах, тобто злочин, передбачений ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, встановлено, що громадянин Румунії вирішив здійснити незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, наркотичний засіб «кокаїн», щоб в подальшому збути товар в Україні, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Для цього він знайомиться в смт. Солотвино Тячівського району з українцем (працівником спецслужб), якому пропонує придбати наркотики за ціною 65 євро за 1 грам «кокаїну».
 
Досягнувши попередньої домовленості про переміщення через румунсько-український кордон наркотичного засобу, масою 20 грам та його подальший збут, румун повернувся на свою Батьківщину.
 
В обумовлений час він незаконно, приховуючи у своєму одязі, ретельно запаковане наркотичне зілля, перевозить його через кордон і продає українцеві – працівнику правоохоронного органу і отримує від нього обумовлені 1300 євро.
 
Повернувшись з грошима від оборудки додому, румун, не підозрюючи, що він «на гачку» у спецслужб, планує чергову поїздку для переправлення накотиків в Україну.
 
Відтак, румун вже з новою партією наркотиків вирушив в смт. Солотвино, пересік кордон, приховавши згорток з кокаїном у одязі і зустрівся в кафе неподалік митного посту з українцем. Цього разу румун привіз майже 30 грам наркотиків, отримав від українця обумовлену суму і був затриманий «на гарячому» співробітниками Управління СБ України в Закарпатській області.
 
Таким чином, громадянину Румунії, обґрунтовано було висунуто обвинувачення у вчиненні контрабанди наркотичного засобу, тобто його переміщення через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, повторно, у великих розмірах, тобто злочин, передбачений частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно