Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У митниці підтвердили затримання колеги, який брав хабарі від водіїв мікроавтобусів

У митниці підтвердили затримання колеги, який брав хабарі від водіїв мікроавтобусів

У митниці підтвердили затримання колеги, який брав хабарі від водіїв мікроавтобусів

Співробітники Військової прокуратури Ужгородського гарнізону спільно з СБУ та із залученням співробітників Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи викрили схему отримання хабарів на митному посту "Тиса".

ВІДЕО ДНЯ

Співробітники військової прокуратури спільно з СБУ затримали під час отримання хабара митника, відповідального за протидію контрабанді та порушенню митних правил. Так, 2 жовтня було задокументовано черговий факт вимагання та одержання головним державним інспектором-кінологом відділу кінологічного забезпечення управління по роботі з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС на митному посту "Тиса" від громадянина України неправомірної вигоди у розмірі 400 євро за безперешкодне переміщення (без сплати митних платежів) вантажного транспортного засобу із товарами побутового вжитку. Також при огляді приміщень митного поста "Тиса" виявлено та вилучено грошові кошти у сумі 6950 євро, – зазначає прес-група Державної фіскальної служби України.

Митника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, задіяних у корупційній схемі.

Реклама

Після затримання зазначеної особи до місця події прибули дві спільні мобільні групи Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

За час роботи спільними мобільними групами Міжвідомчого центру проводилися заходи щодо огляду транспортних засобів, вантажів та особистих речей громадян, що переміщувалися через митний кордон України. В ході проведення заходів було виявлено п’ять фактів порушення митного законодавства України, за якими ініційовано складання протоколів про порушення митних правил за статтею 472 МК України, по яким затримано товарів на загальну суму майже 200 тис. грн. Санкція даної статті передбачає конфіскацію товарів і штраф в розмірі 100% вартості товарів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно