Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прокуратура запідозрила службових осіб Чопського та Мукачівського прикордонних загонів у протиправних діях

Прокуратура запідозрила службових осіб Чопського та Мукачівського прикордонних загонів у протиправних діях

Прокуратура запідозрила службових осіб Чопського та Мукачівського прикордонних загонів у протиправних діях

Прокуратурою області вживаються заходи передбачені Законом України «Про запобігання корупції» щодо усунення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень.

ВІДЕО ДНЯ

Так, прокуратурою області внесено подання керівнику Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України щодо проведення службового розслідування відносно посадових осіб Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, – зазначає прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, за результатами судового розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного Ужгородською місцевою прокуратурою відносно інспектора прикордонної служби ВПС «Чоп» Чопського прикордонного загону за порушення останнім вимог щодо сумісництва (ч. 1 ст. 172-4 КУпАП), начальником Чопського прикордонного загону не звільнено останнього на підставі Закону України «Про державну прикордонну службу України» та «Про військовий обов’язок і військову службу». Аналогічне порушення допущено начальником Мукачівського прикордонного загону при притягненні до відповідальності працівника Мукачівського прикордонного загону.

Реклама

При цьому, керівниками Чопського та Мукачівського прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України звільнено п’ятьох працівників, притягнутих до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією з підстав невиконання умов контракту, а не за фактом притягнення до відповідальності за діяння, пов’язані з корупцією.

Враховуючи викладене, прокуратура обґрунтовано вважає, що службові особи Чопського та Мукачівського прикордонних загонів безпідставно не звільняють осіб, винних у вчиненні діянь, пов’язаних з корупцією, а також укривають реальні підстави звільнення підлеглих працівників для створення позитивної характеристики загону всупереч непоодиноким випадкам вчинення корупційних діянь військовослужбовцями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно