Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Малому Березному у чоловіка виявили набої до гладкоствольної зброї

У Малому Березному у чоловіка виявили набої до гладкоствольної зброї
ВІДЕО ДНЯ

Громадянин України намагався незаконно перемістити набої до гладкоствольної зброї 12 мм через кордон, проте працівники Закарпатської митниці ДФС спільно з прикордонниками в пункті пропуску «Малий Березний» завадили йому довести справу до кінця.

Набої переміщувались співвітчизником у легковому автомобілі «Toyota Prado» з реєстраційним номерним знаком України. Вони знаходилися в салоні транспортного засобу, доступ до них нічим не утруднювався. Водночас, українець визнав набої своєю власністю, – йдеться у повідомленні ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Реклама

Фахівці Закарпатської митниці ДФС зазначають, що відповідно до п. 8.1 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.1998 №622 – дозвільна система, що здійснюється органами внутрішніх справ, поширюється на бойову нарізну воєнних зразків зброю або виготовлену за спеціальним замовленням, охолощену, навчальну, несучасну стрілецьку, спортивну, мисливську нарізну і гладкоствольну вогнепальну зброю, бойові припаси до цих видів зброї, пневматичну зброю, пристрої та зазначені патрони, холодну зброю, що належать підприємствам, установам, організаціям та громадянам.

На момент переміщення через митний кордон України у громадянина були відсутні будь-які дозвільні документи до набоїв для гладкоствольної зброї у кількості 48 штук. Тож безпосередні предмети порушення митних правил – набої – митницею вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно