Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителя Іршавщини підозрюють у незаконному видобутку андезиту

Жителя Іршавщини підозрюють у незаконному видобутку андезиту

Закарпатський будівельний камінь славиться на всю Україну. Підприємливі ділки нелегально вивозять його з області цілими каміонами, не маючи відповідної ліцензії на такий вид підприємницької діяльності. Андезит відноситься в Україні до корисних копалин, тож державі такою діяльністю завдаються великі збитки.

ВІДЕО ДНЯ

В області в останні роки діяли кілька стихійних місць видобутку каменю, зокрема в Ужгородському, Мукачівському, Іршавському районах. З таким нелегальним бізнесом бореться поліція, – йдеться у повідомленні відділу комунікацій поліції Закарпатської області.

Зокрема, правоохоронці викрили приватного підприємця з с. Негрово Іршавського району, який організував у 2015 році незаконний видобуток андезиту. В лісі за селом найняті підприємцем люди вирізали камінні брили, які перевозили в підпільний цех. Там камінь різали на шматки, сортували і збували.

Реклама

Цей підпільний бізнес тривав із вересня 2015 до листопада 2016 року. Припинила його поліція. Не знати, скільки каменю встигли заготовити ділки, та вилучили в них близько 150 кубометрів андезиту.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження. Слідчі оголосили іршавчанину підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони надр), кваліфікуючими ознаками якого є незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Реклама

Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Досудове розслідування у справі проводить слідче управління Закарпатської поліції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно