Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • До трьох років позбавлення волі загрожує чоловіку, котрий закликав до захоплення Закарпатської ОДА

До трьох років позбавлення волі загрожує чоловіку, котрий закликав до захоплення Закарпатської ОДА

До трьох років позбавлення волі загрожує чоловіку, котрий закликав до захоплення Закарпатської ОДА

Процесуальним прокурором повідомлено підозру у вчиненні громадянином публічних закликів до захоплення державної влади, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст.109 КК України.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про коментарі у соціальній мережі «Facebook» громадянина, котрий поширював заклики про необхідність блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації, а також розміщував у окремих групах соцмережі такі публічні заклики про необхідність збройного блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської ОДА, – стверджує прес-служба прокуратури Закарпаття.

Згідно висновку лінгвістичного дослідження, у матеріалах, опублікованих 31.01.2017 користувачем «Facebook», які надані на дослідження, простежується чітка позиція автора у тому, що тільки масове застосування зброї є запорукою наведення порядку.

Реклама

Сприйняття змісту аналізованого тексту як такого, що містить заклики до агресивних дій із застосуванням зброї з метою позбавлення службових осіб, державних діячів можливості виконувати свої повноваження, що є одним із способів насильницького захоплення державної влади, є одним із можливих варіантів суб’єктивного сприйняття вказаного тексту реципієнтом.

Це є злочин проти основ національної безпеки України і санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно