Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Суддя із Закарпаття, який п’яним збив на смерть чоловіка, досі не покараний, – ЗМІ

Суддя із Закарпаття, який п’яним збив на смерть чоловіка, досі не покараний, – ЗМІ

Суддя із Закарпаття, який п’яним збив на смерть чоловіка, досі не покараний, – ЗМІ

Про цю справу говорили усі телеканали країни, а у мережі активно обговорювали повернення судді до судочинства. Пройшло більше двох років, і журналісти вирішили дізнатися, чи покарали за вбивство суддю Віктора Амаровича.

ВІДЕО ДНЯ

Липень 2014 року. Віктор Амарович, тодішній голова Перечинського суду, їхав за кермом у стані алкогольного сп’яніння . Його джип з незрозумілих причин виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся у лоб з автомобілем "ВАЗ 2107", який вилетів в кювет. Водій авто загинув. Потім Амарович врізався у інше авто.

Активісти стверджують, що суддя не міг навіть самостійно пересуватися і був неадекватним. А у крові було 0,5 проміле алкоголю, і це аж через 5 годин після ДТП. Сам суддя виправдовувався: пив ще в неділю. А потім казав, що приймав ліки. Проте одразу після ДТП Амарович пішов у відпустку і взяв лікарняний – аж на 3 місяці. І отримав 65 тисяч гривень від держави – матеріальну допомогу і зарплатню. А слідство почали затягувати.

Реклама

За такий злочин карають ув’язненням від 3 до 8 років. Але Віктору Амаровичу навіть підозру не оголосили. А вже через рік після смертельного ДТП він знову почав розглядати справи у суді. Правда, його понизили – він вже не голова суду. Проте навіть догани не дали. Сам суддя не хоче коментувати справу і вважає, що він має право вершити правосуддя.

У прокуратурі кажуть, що притягнути суддю до відповідальності буде складно. Якщо слідчі і зберуть докази вини Амаровича, то за законом оголосити йому підозру може лише Генеральний прокурор або його заступники. Позбавити суддівської недоторканості може тільки Верховна Рада. І лише тоді – суд. Але ось вже більше, ніж 2 роки, триває слідство. А достатньо доказів так і не знайшли… Зате провели вже більше 20 експертиз.

Реклама

До того ж, Амаровича не відсторонили від роботи навіть на час слідства. Здавалось б, немає нічого складного у розслідуванні цього ДТП. Водій був п’яний, виїхав на зустрічну смугу без видимих причин. Є очевидці. Через нього загинув молодий чоловік. Іншого порушника давно б засудили. Проте, як виявилось, не Віктора Амаровича…

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно