Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Берегівщині директор фірми та інженер провернули аферу на понад два мільйони гривень

На Берегівщині директор фірми та інженер провернули аферу на понад два мільйони гривень

На Берегівщині директор фірми та інженер провернули аферу на понад два мільйони гривень

Прокуратурою Закарпатської області скеровано до Берегівського районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню інженера технічного нагляду у службовому підробленні та привласненні 2,4 млн грн бюджетних коштів шляхом зловживанням службовим становищем (ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

Слідством встановлено, що підприємець, працюючи інженером технічного нагляду, у грудні 2015 року, зловживаючи своїм службовим становищем та за попередньою змовою з директором одного з товариств, склав акти виконаних будівельних робіт до яких вніс неправдиві відомості, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, у документах вони зазначили, що у грудні 2015 року було виконано будівельні роботи по реконструкції каналізаційно-насосної станції (КНС № 3) у м. Берегово відповідно до проектно-кошторисної документації на загальну суму понад 3,3 млн грн.

Реклама

Однак, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, вартість будівельних робіт насправді становила трохи більше 99 тис грн, а інженер з директором завищили її на 3,03 млн грн. При цьому загальна вартість прямих витрат становить 2,4 млн грн.

В подальшому вказані підроблені документи директор подав до управління ДКС України в Берегівському районі для проведення відповідної оплати. Відтак, на розрахунковий рахунок з місцевого бюджету було перераховано суму у розмірі 2,4 млн грн.

Реклама

Слід зазначити, що у ході досудового розслідування державі відшкодовано майже всю суму збитків – понад 2,3 млн грн. Наразі вже суд вирішуватиме долю обвинуваченого, а санкції вищеназваних статей, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно