Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • З’явилися подробиці резонансного розбійного нападу, під час якого вкрали 16 мільйонів гривень

З’явилися подробиці резонансного розбійного нападу, під час якого вкрали 16 мільйонів гривень

З’явилися подробиці резонансного розбійного нападу, під час якого вкрали 16 мільйонів гривень
ВІДЕО ДНЯ

Як раніше повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", минулого року на автодорозі "Київ-Чоп" неподалік села Ганьковиця Свалявського району декілька осіб використали шипований спецзасіб для примусової зупинки транспорту, щоб вивести з ладу автомобіль, і напали на його водія та пасажира. Розбійники в масках та камуфляжній формі витягнули з салону двох чоловіків та почали їх бити. Водію вдалося втекти, пасажира – зв’язали і вдягнули мішок на голову. Із салону авто нападники викрали 16 мільйонів гривень.

Працівники поліції розпочали за даним фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 ККУ, тобто розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб. У розкритті злочину практичну допомогу поліцейським надавали співробітники служби безпеки України. За кілька днів після злочину оперативники знайшли залишки машини, на якій нападники прибули на місце події. Правоохоронці з’ясували, що злочинці придбали авто спеціально для вчинення розбою, а потім спалили його, – зазначають у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

Під час розслідування працівники поліції зібрали доказову базу та з’ясували особи учасників розбою та обставини злочину. Правоохоронці встановили, що один із злочинної групи знаходився на в’їзді в область. Саме він повідомив, що на Закарпаття заїхала потрібна нападникам машина. Інший співучасник, отримавши інформацію телефоном, який як і автомобіль розбійники придбали для вчинення злочину, дав світловий сигнал решті про те, що авто наближається. Після цього учасники операції розклали на дорозі шипований спецзасіб для примусової зупинки транспорту. Машина пробила три колеса та з’їхала на узбіччя. Розбійники, крім грошей, забрали в потерпілих телефони та ключі від машини, щоб відтермінувати виклик поліції.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області провели спецоперацію та одночасно затримали причетних до розбою, оголосили їм про підозру у вчиненні злочину. Вчора слідчий за процесуального керівництва прокуратури звернувся до суду з клопотанням про обрання злочинцям запобіжного заходу. Суд погодився з доводами слідчого та прийняв рішення, що затримані перебуватимуть під вартою.  

Реклама

Всі учасники розбою – жителі Хустського району, віком від 30 до 43 років. Кожному із них за вчинення цього злочину, відповідно до Кримінального кодексу України, загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно