Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Навесні на строкову службу на Закарпатті призвали 250 призовників

Навесні на строкову службу на Закарпатті призвали 250 призовників

Підсумки призову юнаків на строкову військову службу підвело керівництво обласного військового комісаріату на Закарпатті. Власне призовна кампанія завершилась наприкінці травня.

ВІДЕО ДНЯ

– Цього року навесні ми призвали на строкову військову службу 250 чоловіків призовного віку. План, який поставило перед нами вище командування, виконали на 100%, – зазначив військовий комісар області полковник Богдан Череміський. – Юнаків, яких призвали, у навчальних центрах готуватимуть до служби у Сухопутних військах, частинах центрального підпорядкування (наприклад Президентський полк), частин Військово-повітряних, Військово-морських сил, Національної гвардії України та Держспецтрансслужби. Відмінністю є те, що цього разу не призивали до лав прикордонників.

За словами військових, призовна кампанія не завжди все проходила гладко, адже чимало юнаків виїхали за кордон на заробітки. Відзначають і не досить відповідальне ставлення більшості призовників та їх родин до військової служби. Чимало з них відмовлялись отримувати повістки, у хід йшли лайка, погрози в бік працівників та військовослужбовців військових комісаріатів та намагання «вирішити» проблему, – йдеться у повідомленні групи по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК.

Реклама

Варто зазначити, що цього року збiльшено розмiр одноразової грошової виплати строковикам, вона становить 3200 гривень. У 2016 роцi призовники отримували по 2900 гривень.

– Служитимуть призовники за екстериторiальним принципом, тобто за межами області. Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших вiйськово-облiкових спецiальностях, – розповів начальник відділення комплектування та призову – заступник військового комісара підполковник Юрій Величканич. – До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено, тож служитимуть на мирнiй територiї.

Реклама

Однак, якщо строковик виявить бажання, то може укласти контракт i вже як контрактник буде служити в бойовому пiдроздiлi.

Крім того, за повідомленням військового комісара протягом липня-серпня буде проведено додатковий призов юнаків на строкову військову службу до лав Національної гвардії України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно