Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поліцейські вилучили понад тисячу стебел маку

ВІДЕО ДНЯ

Протягом останньої доби полісменами задокументовано факти протиправного вирощування нарковмісних рослин в області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Зокрема, 540 стебел снодійного маку виявили ужгородські правоохоронці на присадибній ділянці у селі Холмок. Господарем наркопосівів виявився непрацюючий місцевий мешканець. Рослини вилучено. У цьому правопорушенні вбачаються ознаки злочину за ст. 310 Кримінального кодексу України.

Реклама

Понад 600 рослин снодійного маку також виявлено на Перечинщині, у селі Сімерки. У ході проведення відпрацювання за спецоперацією «Мак-2017», правоохоронці на земельній ділянці, що належить мешканці села, виявили 601 рослину снодійного маку. Розпочато кримінальне провадження за ст. 310 ч. 2 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Свалявські ж правоохоронці протягом доби задокументували факт незаконного вирощування конопель. 15 стебел рослини, схожої на нарковмісну, а також саморобну люльку, пристрій для сушіння стебел та 6-літрову ємність із насінням невідомого походження всередині вилучили за місцем проживання 17-річного мешканця села Неліпино. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини правопорушення. У злочині вбачаються ознаки ст. 310 ч. 1. Кримінального кодексу України.

Реклама

За порушення статті 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафних санкцій чи навіть позбавлення волі на строк від шести місяців до трьох років, або від трьох до семи років, залежно від складності злочину та кваліфікації статті.

Як раніше повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", дві закарпатки вирощували вдома коноплю для "лікування".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно