Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті за сепаратизм та державну зраду судитимуть двох українців

На Закарпатті за сепаратизм та державну зраду судитимуть двох українців

Досудове розслідув ання кримінального правопорушення за фактом державної зради у якій обвинувачують двох українців завершено та матеріали з обвинувальним актом скеровано для розгляду по суті до Ужгородського міськрайонного суду.

ВІДЕО ДНЯ

Прокуратурою області спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області продовжується робота щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері основ національної безпеки України, у тому числі проявам сепаратизму, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, у липні цього року слідчим Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру двом громадянам України у вчиненні державної зради, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, (ч. 1 ст. 111 КК України)

Реклама

Йдеться про встановлення та подальшого інсценізованого знищення агітаційних стел на території Берегівського та Виноградівського районах Закарпатської області з написами угорською мовою: «Берегівський район. Земля угорської мови» та «Угорці вітають у Виноградівському районі» з метою подальшого висвітлення вказаної акції у проросійських ЗМІ, з провокаційною метою, в інтересах посилення напруження в регіоні, створення хибної уяви щодо дискримінації та утискання угорськомовного населення Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно