Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помічник народного депутата отримав 150 тисяч гривень хабара

Помічник народного депутата отримав 150 тисяч гривень хабара
ВІДЕО ДНЯ

150 тисяч гривень неправомірної вигоди одержав помічник від підприємця за звільнення працівників поліції, які розслідують кримінальне провадження відносно останнього. Для цього до різних державних установ були надіслані депутатські звернення нібито про неправомірні дії працівників слідчих органів та управління захисту економіки області. Наразі помічнику нардепа та бізнесмену повідомлено про підозру.

Так, у березні минулого року за матеріалами працівників Управління захисту економіки в Закарпатській області було відкрито кримінальне провадження щодо злочинних дій посадовців райдержадміністрації та комерційної структури. Зокрема, привласнення 2-х мільйонів гривень бюджетних коштів шляхом завищення цін на вугілля, яке підприємець постачав до закладів освіти одного з районів області. У цьому кримінальному провадженні слідчі поліції та оперативники УЗЕ провели понад 150 процесуальних дій, під час яких зібрали доказову базу щодо причетності підприємця до вказаного злочину.

Реклама

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що бізнесмен звернувся до помічника народного депутата, аби той допоміг йому вирішити питання по кримінальному провадженню, і навіть звільнити слідчого та оперативників, що розслідують справу.

За 200 тисяч гривень помічник нардепа погодився владнати «кримінальні справи» підприємця шляхом надання депутатських звернень народного депутата до різних державних інституцій, в тому числі МВС України та Нацполіції, про начебто вчинення протиправних дії поліцейськими по відношенню до підприємця. За це помічник одержав частину обумовленої суми – 150 тисяч гривень.

Реклама

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ст. 368 КК України) та надання неправомірної вигоди (ст. 369 КК України), – повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Сьогодні, 14 вересня, оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції та слідчі прокуратури в Закарпатській області провели санкціоновані обшуки на території регіону та Київської області. Помічнику народного депутата наразі повідомлено про підозру за ч.5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, а підприємцю за ч. 4 ст. 369 КК України.

Під час обшуку, у помічника народного депутата правоохоронці вилучили 70 тисяч доларів США, паспорти громадянина України та іншої країни на його імʼя, купу посвідчень, в тому числі пенсіонера МВС. Проте, як вже встановили поліцейські, жодного відношення до органів внутрішніх справ останній не має. У бізнесмена також вилучено кілька паспортів, в тому числі й іншої держави.

Реклама

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання фігурантам справи міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно