Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті планували здійснити теракт, який би зачепив угорців

На Закарпатті планували здійснити теракт, який би зачепив угорців
2 жовтня зловмисники планували здійснити теракт на Закарпатті. Вони хотіли підірвати пам’ятник "Сім племен угорців" на Верецькому перевалі.
ВІДЕО ДНЯ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про затримання групи зловмисників, яка готувала теракт – планувала підірвати пам’ятник угорцям на Верецькому перевалі, що на межі Закарпатської та Львівської областей.

"Вони їхали підривати угорський пам’ятник на кордоні з Україною – виконувати чергове замовлення. Завдання було зробити терміново, адже останнім часом українсько-угорські відносини загострилися, – Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці. – Цей теракт на Верецькому перевалі в Закарпатській області повинен був підлити масла в вогонь. Злочинну групу затримали. – Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

Реклама

Оперативники спецслужби затримали двох зловмисників на кордоні Львівської і Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладання вибухівки під пам’ятник "Сім племен угорців", – повідомляє прес-служба СБУ. При затриманні у них вилучили гранати РГД-5, гранати РГД-5 та вибуховий пристрій із приєднаним газовим балоном для детонації.

Читайте також: На столичному телеканалі розповіли про те, хто підігріває проугорські настрої на Закарпатті

Реклама

До речі, зловмисниками виявилися жителі Черкаської та Одеської області. Ця злочинна група, що входить у так звану ОПГ "Торпеди" впродовж 2016-2017 років скоїла не один злочин, спрямований на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів. Вони давно знаходилися в зоні уваги правоохоронців.

Крім того, Арсен Аваков зазначає, що до цих злочинів може бути причетна Росія. Адже слідчі задокументували ланцюжок контактів злочинців із персонами, які нині перебувають у Російській Федерації. Слідчі дії тривають.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно