Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Директор міського комунального підприємства встановив "власний тариф" на послуги з утримання будинків

Директор міського комунального підприємства встановив "власний тариф" на послуги з утримання будинків

За результатами проведеного досудового розслідування прокуратурою Закарпатської області оголошено підозру екс-директору міського комунального підприємства житлово-комунального господарства «Тиса» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме службовому підробленні.

ВІДЕО ДНЯ

Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді директора міського комунального підприємства житлово-комунального господарства «Тиса», будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими  функціями, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби та вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», видав завідомо неправдивий офіційний документ – наказ по підприємству МКП ЖКГ«Тиса» №40 від 27.02.2008, яким неправомірно та безпідставно встановив новий тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій мешканцям одноповерхових будинків, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.
 
Цими своїми діями він ще й порушив усі вищевказані Закони та нормативні акти, згідно яких встановлення тарифів щодо оплати побутових, комунальних, транспортних та інших послуг, які надаються підприємствами та організаціями комунальної власності відповідної  територіальної громади є компетенцією виконавчих органів місцевого самоврядування. 
 
Наразі прокуратурою області завершується досудове слідство, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для вирішення по суті.
 
Довідково: стаття 366 ч. 1 КК України -  Службове підроблення. Карається штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно