Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Екс-посадовці "Закарпатгазу", які ошукали людей на понад 225 тисяч гривень, постануть перед судом

Екс-посадовці "Закарпатгазу", які ошукали людей на понад 225 тисяч гривень, постануть перед судом

Троє колишніх працівників однієї з філії організували злочинну схему, завдяки якої привласнили понад 225 тисяч гривень. Наразі досудове розслідування завершено та справу скеровано до суду.

ВІДЕО ДНЯ

Працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції спільно з працівниками обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили злочинну групу осіб, які привласнили кошти публічного акціонерного товариства. Троє місцевих мешканців, які працювали у філії ПАТ «Закарпатгаз», організували злочинну схему привласнення коштів товариства.

Правоохоронці встановили, що екс-працівники однієї з філій ПАТ «Закарпатгаз» навідувались до споживачів і, під приводом встановлення додаткового газового обладнання та оформлення необхідних для цього документів, отримували від громадян гроші. На підтвердження законності своїх дій надавали споживачам підроблені документи про успішну реєстрацію газового обладнання та виготовлення технічної документації.

Реклама

В межах провадження оперативники та слідчі задокументували протиправну діяльність кожного учасника злочинної групи та провели заходи по їх затриманню.

Організатора було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 140 тисяч гривень застави, яку він сплатив. Двом його «компаньйонам» – домашній арешт.

Реклама

Упродовж 5-ти місяців зловмисники привласнили понад 225 тисяч гривень товариства.

Фігурантам справи було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

З метою забезпечення відшкодування збитків на майно членів злочинної групи накладено арешт на суму 350 тисяч гривень.

Реклама

На даний час досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт щодо зазначених осіб скеровано на до суду.

За вчинення даного злочину обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно