Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатка продала немовля іноземцю. Їй загрожує 8 років тюрми

Прокуратура оскаржила незаконне рішення суду першої інстанції, який призначив надто м’яке покарання особам, які вчинили злочин, пов’язаний із торгівлею людьми на Львівщині

ВІДЕО ДНЯ

Так, 27 серпня 2015 року на пункті пропуску «Краковець» прикордонники затримали німця, який пред’явив документи, що на його думку підтверджують батьківство та дозволяють перетнути кордон разом із новонародженою дитиною. 

Правоохоронці з’ясували, що чоловік не є біологічним батьком дитини, а насправді отримав немовля в породіллі у Львові. 

Реклама

Згодом встановлено, що до вчиненого причетна матір дитини – мешканка Закарпаття, та ще одна жінка – мешканка Дніпропетровської області, яка і організувала протиправну схему, – повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

За допомогою посередниці, через Інтернет, закарпатка погодилась продати немовля іноземцю. 26 серпня в одному із львівських районних відділів РАЦС на новонароджену дівчинку виготовили свідоцтво про народження, в якому громадянина Німеччини вказали батьком.

Реклама

Такі дії співучасників кваліфіковано за ч.3 ст.149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітнього), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення через державний кордон), ч.3,4 ст.358 (підробка документів та їх використання) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Мукачеві жінка продала двох своїх дітей

Однак, за результатами розгляду цього кримінального провадження, Личаківським районним судом м.Львова винесено вирок, яким дії обвинувачених перекваліфіковано із ч.3 ст.149 КК України на ч.2 ст.169 КК України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі громадянину Німеччини та породіллі, а організатору – 6.

Реклама

Прокуратура області не погодилась із цим рішенням, а відтак прокурори подали апеляційну скаргу, яку цьогоріч у лютому розглянула колегія суддів Апеляційного суду Львівської області та задовольнила.

Відповідно прокуратура домоглась призначення покарання іноземцю та матері новонародженого у вигляді 8 років позбавлення волі, а організатору – 9 років разом із конфіскацією майна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно