Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Масштабна спецоперація СБУ: на Закарпатті провели обшуки

Масштабна спецоперація СБУ: на Закарпатті провели обшуки
ВІДЕО ДНЯ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою АР Крим провели комплекс процесуальних дій спрямованих на документування та блокування підривної діяльності проти України учасників антиукраїнської мережі, причетних до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що координація антиукраїнської мережі здійснювалася Артемом Бузілою, який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації російського президента. Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Захарченка.

Реклама

Правоохоронці у рамках відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ. За результатами слідчих дій у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях слідчі вилучили для проведення експертизи сорок шість магнітних носіїв інформації та тридцять вісім мобільних пристроїв із важливими для досудового слідства матеріалами та даними.

Читайте також:
Одному з чоловіків, причетних до підпалу офісу угорців, обрали запобіжний захід
Реклама

Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом «Для службового користування», які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави. Встановлено учасників «бойової групи» антиукраїнської мережі.

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили карту однієї із областей України з відмітками мостів й інших стратегічних об’єктів та літературу з військової топографії. У зловмисників вилучено сімсот грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами, дві гранати Ф-1 та РГД-5, понад шістсот набоїв різного калібру.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України. Більш детальну інформацію про хід справи СБ України повідомить громадськості після завершення відповідних експертиз.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно