Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський суддя, який вимагав хабар, може сісти за ґрати

Закарпатський суддя, який вимагав хабар, може сісти за ґрати

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що суддя та начальник відділу місцевого пенсійного фонду запровадили злочинну схему додаткового заробітку.

ВІДЕО ДНЯ

За вирішення питання щодо прийняття судового рішення на користь позивача, а саме про виплату останньому компенсації, служитель Феміди та посадовець пенсійного фонду вимагали 8 тисяч гривень неправомірної вигоди, – повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

11 вересня 2017 року оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, слідчі обласної прокуратури спільно прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели затримання фігурантів справи. У судді одного з міськрайонних суддів та посередника правоохоронці вилучили по 4 тисячі гривень.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті затримали чиновника, який за хабарі допомагав у виготовленні біометричних паспортів "без черги"

Судді було обрано запобіжний захід у вигляді 32 тисяч гривень застави, яка ним була внесена, начальнику відділу пенсійного фонду – домашній арешт.

Реклама

Досудове розслідування стосовно судді завершено. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно