Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Генпрокуратурі України розкрили деталі корупційного скандалу за участі співробітників Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області

У Генпрокуратурі України розкрили деталі корупційного скандалу за участі співробітників Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області

Під процесуальним керівництвом співробітників Генеральної прокуратури України слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України викрито групу осіб Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, які вимагали грошові кошти з приватного підприємця за виділення у власність земельних ділянок у Воловецькому районі Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Досудовим розслідуванням установлено, що всередині лютого 2018 року до працівника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області звернувся приватний підприємець із приводу придбання або виділення земельних ділянок безоплатно у власність для будівництва гірськолижного спуску та готелю на території Воловецького району Закарпатської області, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Читайте також:
У Закарпатській ОДА проводять обшуки. На хабарі у 200 тисяч доларів "погоріли" високопосадовці
Реклама

У зазначеної службової особи спільно з його безпосереднім керівником виник умисел на отримання неправомірної вигоди. З метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на одержання неправомірної вигоди, на початку березня 2018 року службовець Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області повідомив приватному підприємцю про те, що на цей час немає можливості отримати йому у власність земельні ділянки для будівництва гірськолижного спуску та готелю, та розповів спосіб, у який можливо через певний проміжок часу набути на праві власності земельні ділянки. Зокрема, підприємець повинен підшукати чотирьох осіб – учасників АТО, від яких отримати довіреність на представництво їх інтересів, з метою подальшого безоплатного виділення у власність вказаним фізичним особам земельних ділянок сільськогосподарського призначення поза межами населеного пункту, по 2 га кожна. Після того, як будуть виділені зазначені земельні ділянки, можливо буде змінити їх цільове призначення, а у подальшому, після реєстрації юридичної особи можливо викупити зазначені земельні ділянки та використати їх за власною потребою.

Свої послуги стосовно сприяння в отриманні земельних ділянок співробітники Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області оцінили в 270 000 доларів США. 02.05.2018 року після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 117 500 доларів США двоє спільників були затримані правоохоронцями.

Реклама

Вказаним особам підготовлені повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно