Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Навчався свого часу в Ужгороді: що відомо про чоловіка, якого названо замовником вбивства Бабченка

Навчався свого часу в Ужгороді: що відомо про чоловіка, якого названо замовником вбивства Бабченка

Навчався свого часу в Ужгороді: що відомо про чоловіка, якого названо замовником вбивства Бабченка

В’ячеслав Пивоварник, якого організатор убивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман назвав замовником, вчився в Україні та займався тут бізнесом.

ВІДЕО ДНЯ

Це витікає з аналізу даних системи перевірки компаній СПАРК і соцмереж, проведеного The Bell.

Борис Герман заявив, що В’ячеслав Пивоварник стоїть за замахом на Аркадія Бабченко та працює у приватному фонді президента Росії Володимира Путіна, де відповідає за теракти та провокації в Україні.

Реклама

У системі "СПАРК-Інтерфакс" є дані тільки про одну людину з таким ім’ям - В’ячеслава Олександровича Пивоварник. Він керував або володів частками в 5 українських фірмах, у тому числі 50% ТОВ "Громадська служба безпеки України". Другим співзасновником цієї фірми виступає такий собі Сергій Яремович Дєєв, який фігурує у ЗМІ як діяч українського старообрядництва і експерт російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

За даними СПАРК, російський Фонд національної і міжнародної безпеки очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнев, який помер наприкінці 2014 року. Він також виступав засновником націоналістичного фонду "Росіяни" і "Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України".

Реклама

У російській соцмережі "Однокласники" є профіль В’ячеслава Пивоварника 1984 року народження з відомостями про навчання в Ужгородському державному інституті інформатики та Київському політехнічному інституті. У друзях у Пивоварника – Борис Герман.

На сайті Seminars.management.com.ua Пивоварника названо керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL. ТОВ "Теленткапітал" є в числі заснованих Пивоварником у системі СПАРК. Судячи з Twitter цієї компанії, в 2009-2010 роках вона проводила бізнес-тренінги в Києві. Там також вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але він наразі видалений.

Вилучений також і профіль Пивоварник у російській соцмережі "ВКонтакте", але в кеші агрегаторів даних соцмереж збереглася інформація, що останнім його місцем проживання в акаунті було зазначено Санкт-Петербург.

Реклама

За даними СПАРК, у 2012-2016 роках В’ячеслав Пивоварник також був гендиректором українського ТОВ "Рускон-Україна". Власником ТОВ значиться іноземна компанія "Енервi трейд сервiсіз ЛТД". У реєстрі британських компаній є компанія NRV TRADE SERVICES LTD., директором якої зазначено Бориса Германа.

На сайті російського оператора контейнерних перевезень "Рускон" ідеться, що "Рускон-Україна" - спільне підприємство. В контактах вказано електронну скриньку [email protected]. Власник російського "Рускона" - бізнесмен, екс-депутат Держдуми Росії Сергій Шишкарьов. Російське видання "РБК" називало його соратником, а The Insider - "близьким другом" екс-віце-прем’єра Росії Дмитра Рогозіна.

The Bell уточнює, що за словами представника російського "Рускона", компанія в 2012-2013 роках вела переговори про створення спільного підприємства в Україні, але "через економічну недоцільність" воно так і не було створено і "жодних юридичних дій у зв’язку з цим не здійснювалося".

"Коли стало зрозуміло, що переговори нічим не закінчаться, ми попередили наших контрагентів про заборону на використання як імені "Рускон", так і посилань на нас. Анонс про створення спільного підприємства розміщено на сайті "Рускона" в той час, коли велися переговори. Ми не мали і не маємо відношення до домену ruscon-ukraine.com.ua ", - розповів виданню представник російської компанії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно