Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці організували підпільний бізнес. Збитки – на понад 1,5 мільйони

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинності та процесуального керівництва обласної прокуратури, скерували до суду справу відносно правопорушення, яке скоїли двоє виноградівців. Чоловіки, використовуючи своє службове становище, налагодили систему незаконного постачання Інтернету, супутникового телебачення та матеріалів з обмеженим доступом своїм користувачам. Наразі за їх неправомірні дії їм загрожує ув’язнення.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатська поліція направила до суду справу з обвинувальним актом, фігурантами якої є двоє виноградівців. Слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття встановили, що чоловіки обгрунтовано підозрюються одразу у кількох злочинах, – інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Поліцейські з’ясували, що 52-річний виноградівець, очільник однієї з приватних фірм, отримав у користування нежитлове приміщення, де пізніше разом зі своїм 42-річним колегою, діючи за попередньою змовою, без відповідних дозволів, ліцензій та угод, чоловіки встановили в орендованому ними приміщенні серверне обладнання, за допомогою якого організували процес надання додаткових послуг своїм користувачам. Вони незаконно забезпечували останніх доступом до перегляду, завантаження та копіювання аудіовізуальних творів без відповідного дозволу правовласників.

Реклама

Крім того, у ході досудового слідства, правоохоронці встановили, що вказані мешканці Виноградівщини незаконно надали можливість відвідувачам їхнього інформаційного веб-ресурсу  переглядати та копіювати аудіовізуальні твори, права на які належать відомій іноземній компанії, чим завдали матеріальної шкоди на понад півтора мільйона гривень.

У сукупності фігуранти справи своїми діями вчинив кримінальні  правопорушення, передбачені  ч. 2 ст. 176, ч. 3 ст. 176, ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 361-2 та ч. 2 ст. 361-1 Кримінального кодексу України, покарання за які передбачає позбавлення волі на строк до 6 років з конфіскацією майна.

Реклама

Наразі досудове розслідування у вказаних провадженнях завершено. Матеріали з обвинувальними актами направили до суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно