Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • До нападу на ромів у Львові причетні представники ультраправої організації, – ЗМІ

До нападу на ромів у Львові причетні представники ультраправої організації, – ЗМІ

До нападу на ромів у Львові причетні представники ультраправої організації, – ЗМІ

В ніч на неділю, 24 червня, на околиці Львова група неонацистів напала на ромський табір. Під час нападу загинув 24-річний ром і ще трьох осіб госпіталізували з ножовими пораненнями (серед них є 10-річний хлопчик). Поліція затримала організатора та сімох учасників нападу, однак поки не оприлюднює детальнішої інформації про них.

ВІДЕО ДНЯ

Львівські журналісти розповіли все, що відомо до цього моменту про затриманих за напад і вбивство ромів.

Назва. Неофіційно у поліції кажуть, що затримані є учасниками угруповання «Твереза і зла молодь». Це незареєстрована організація, яка досі не фігурувала у повідомленнях ЗМІ. Загальна кількість членів цієї організації невідома, однак судячи з кількості підписників на їхні сторінки в соцмережах, таких всього кілька десятків.

Реклама

YouTube. У «Тверезої і злої молоді» є свій канал на YouTube, який до 24 червня називався Lemberg Jugend (нім. – Львівська Молодь, ймовірно, парафраз з Hitler-Jugend, молодіжної нацистської організації у гітлерівській Німеччині). Після затримання учасників і організатора нападу на ромський табір цей ютуб-канал перейменували в «Оаьта Втвтв ті» – очевидно, щоб прибрати будь-які згадки про себе. Створений цей канал лише 21 червня 2018 року і там було лише два відео та 24 підписники. На відео з назвою «Маленький відео доклад з сафарі на циган» (стилістика збережена) зафіксовано, як кілька підлітків переслідують ромів. На відео «Твереза і зла молодь на варті свого міста. Вживаєш наркотики? Чекай нас ми прийдемо в гості» знятий раптовий напад групи підлітків на кількох хлопців.

Telegram. Канал «Тверезої і злої молоді» у Telegram має значно більше інформації. Створений він 20 квітня 2018 року і відтоді на нього підписалася 51 особа. Тут більше 70 дописів, в основному це мотивуючі фрази в нацистському дусі або картинки, багато з них – російською мовою. Навіть перша версія назви цієї організації була російською – «Трезвая и злая молодежь».

Реклама
До нападу на ромів у Львові причетні представники ультраправої організації, – ЗМІ – 01

Символіка. На опублікованих в YouTube відео використовувалася символіка відомої ультраправої організації Misanthropic Division (розвернуті в різні боки автомати Калашникова та лого з написом Misanthropic Division). Окрім цього організація використовує свій логотип – перехрещені бейсбольні бити та хокейна воротарська маска, навколо яких є напис «Твереза і зла молодь».

Misanthropic Division виникла у 2013 році і її активісти брали участь у Євромайдані та згодом в АТО на Донбасі (переважно у складі добровольчого полку «Азов»). Це міжнародна ультраправа організація, на офіційних сторінках якої пишуть про «нове розуміння націонал-соціалізму» та «відновлення Європи». У березні 2016 року Misanthropic Division взяла на себе відповідальність за сутички із ЛГБТ-активістами, які намагалися провести у Львові Фестиваль рівності.

Реклама

Організатор. За даними місцевих ЗМІ, як організатора нападу на табір ромів поліція затримала 20-річного львів’янина Андрія Тичку. На порталах з пошуку роботи вдалось виявити резюмелюдини з таким ім’ям, який підходить під опис затриманого. Відомо, що в 2017 році він закінчив Львівський коледж легкої промисловості, де навчався на механіка швейного обладнання. У Вконтакте був лише один акаунт Андрія Тички, який сьогодні, 24 червня, видалили.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно