Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліцейські "кришували" вокзальних злодійок, а ті ділились половиною награбованого

Поліцейські "кришували" вокзальних злодійок, а ті ділились половиною награбованого

Поліцейські "кришували" вокзальних злодійок, а ті ділились половиною награбованого
ВІДЕО ДНЯ

Група мешканок Закарпатської області займалась на львівському залізничному вокзалі крадіжками майна та цінностей пасажирів. Співробітники поліції за систематичну винагороду покривали злодійок.

Львівське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України (УДВБ НПУ) викрило поліцейських у покриванні групи жінок із Закарпаття, які займалися кишеньковими крадіжками на залізничному вокзалі. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Реклама

Як ідеться в повідомленні, до управління дійшла інформація, що працівники поліції, до яких зверталися потерпілі від крадіжок, перконували не писати заяви про злочин і не затримували злодійок, натомість покриваючи їх за систематичну винагороду.

У ході розслідування оперативники з’ясували, що злодійками виявились жительки міста Берегове Закарпатської області віком від 18 до 38 років. Жінки винаймали у Львові житло, а на вокзал виходили «на роботу». Зловмисниці обкрадали пасажирів зухвало, не боячись відповідальності, адже діяли під прикриттям співробітників карного розшуку та патрульної поліції Залізничного відділу поліції.

Реклама

46-річний старший оперуповноважений поліції за невтручання у злодійський «бізнес» отримував щомісячно половину від поцупленого. Частину від отриманого він віддавав начальникові відділення на станції Львів. У разі звернення до поліції потерпілих наполегливо переконували не писати заяви про вчинений злочин. В окремих випадках через кілька днів повертали громадянам викрадені документи.

Працівники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та слідчі прокуратури області затримали 46-річного капітана поліції одразу після отримання ним чергового «відкату». Правоохоронці вилучили у поліцейського 5 тисяч гривень, 500 євро та 50 доларів США. Прокуратура Львівської області розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України. Під час обшуку в квартирі, де мешкали злодійки, поліція вилучила кошти в різній валюті. Жінок затримали.

Поліцейським, які брали участь у злочинній схемі, оголосять підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. Наразі поліція з’ясовує усіх причетних осіб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно