Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Водіїв потішили приємною новиною

Водіїв потішили приємною новиною

Ціна усіх марок моторного палива в Україні знижуватиметься під впливом падіння нафтових і газових котирувань на світовому ринку.

ВІДЕО ДНЯ

14 листопада котирування нафти Brent впали до 65 дол./бар., що нижче жовтневого максимуму на 25%. Паралельно ціни на дизпаливо в Європі знизилися на 9%, на бензин – на 13%.

"Першим на світові тенденції відгукується оптовий ринок. Ціни на вагонні партії бензину впродовж останніх двох тижнів знизилися на 6%, а дизельного палива – на 10%. Це створює хороші передумови для передачі естафети автозаправним станціям", – говорить директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Реклама

Падіння роздрібних цін спостерігається від початку листопада. Найбільші оператори вже сумарно знизили ціни на 1 грн/л, середній показник на ринку склав 65 коп./л і 55 коп./л для бензину і ДП відповідно.

Читайте також:
Що зміниться для українців у листопаді: нові ціни, штрафи та сервіси
Реклама

"Листопад мине під знаком падіння цін на АЗС. Сьогодні вже сформовано потенціал зниження цін - 1,5 грн. А події останніх днів на світових біржах дозволяють сподіватися, що до кінця року ціни на бензин і ДТ повернуться на позначки нижче 30 грн/л", – говорить Сергій Куюн.

Ціни на автомобільний газ також знижуватимуться у зв’язку з обвалом зовнішнього котирування та гуртового внутрішнього ринку. В "А-95" прогнозують, що протягом найближчих двох тижнів вартість автогазу в роздрібній мережі знизиться з нинішніх 16 грн/л до 14 грн/л.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно