Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті виявили найбільшу в історії сучасної України партію контрабандних сигарет

На Закарпатті виявили найбільшу в історії сучасної України партію контрабандних сигарет

На Закарпатті виявили найбільшу в історії сучасної України партію контрабандних сигарет

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України перекрили функціонування потужного каналу контрабанди цигарок до країн Європейського союзу.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Закарпатські митники виявили майже 90 кілограм контрабандного одягу

Оперативники спецслужби встановили, що організована група осіб, пов’язана із міжнародними злочинними угрупованнями, налагодила постачання в Україну з інших країн цигарок відомих світових брендів поза митним контролем без сплати відповідних обов’язкових платежів. Надалі ділки планували транспортувати продукцію до країн Євросоюзу через державний кордон у Закарпатській області, частину реалізувати на «чорному» ринку в нашій країні, – інформує прес-центр СБУ.

Реклама

Під час проведення санкціонованих обшуків на нелегальній «оптовій базі» в прикордонному районі Закарпаття, яка використовувалась контрабандистами для накопичення товару та формування вантажів, правоохоронці вилучили більше десяти тисяч коробів цигарок різних марок та виробників без марок акцизного податку та без відповідних документів. Орієнтована вартість вилученої продукції становить близько сімдесяти мільйонів гривень. Крім того виявлено тринадцять вантажних автомобілів, які переміщали підакцизну продукцію.

Це найбільша партія контрабандних цигарок, вилучених СБУ за всю історію Незалежності України. За останній місяць реформовані підрозділи Служби по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю значно підвищили ефективність протидії контрабанді до Європи, зокрема тютюнових виробів. Нагадаємо, що тиждень тому СБУ перекрила функціонування потужного каналу контрабанди цигарок до країн ЄС та вилучила на Одещині контрафактну продукцію на понад п’ятдесят мільйонів гривень.

Реклама

Тривають невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 204 та ч. 1 ст. 364 Кримінального Кодексу України для виявлення корупційних зв’язків між організаторами контрабандного каналу та посадовими особами контролюючих органів на державному кордоні.

Читайте також:
Ввечері прикордонники виявили незвичну контрабанду

Операція проводилась спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно